Доступність посилання

ТОП новини

Президент Грузії пропонує скасувати візовий режим із Росією


Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі запропонував в односторонньому порядку спростити візовий режим із Росією. Про це він сказав учора під час виступу зі щорічним зверненням у парламенті країни.

За словами Саакашвілі, Грузія зацікавлена у налагодженні відносин із Росією – за умови паралельного зміцнення зв’язків із Заходом.

Саакашвілі також наголосив, що його країна вітає економічну співпрацю з Росією і готова встановити з нею «міцний мир», але лише в тому випадку, якщо у Росії визнають суверенітет Грузії у визнаних на міжнародному рівні кордонах.

Раніше у Москві наголошували, що не матимуть ніяких відносин із Грузією, доки при владі у цій країні залишатиметься Міхеїл Саакашвілі.

У серпні 2008 року між Росією і Грузією відбувся короткотерміновий воєнний конфлікт, у перебігу якого російські війська ввійшли в Грузію. Після цього Москва визнала незалежність республік Південної Осетії й Абхазії – де-юре ці республіки входять до складу Грузії – і залишила в них свої війська всупереч своїм міжнародним зобов’язанням.
XS
SM
MD
LG