Доступність посилання

ТОП новини

Кандидатури на посаду омбудсмена Рада розгляне 13 березня – Литвин


Верховна Рада України 13 березня ухвалюватиме рішення щодо кандидатур омбудсмена. Про це журналістам у Житомирі повідомив спікер парламенту Володимир Литвин.

Він також наголосив, що після офіційного внесення кандидатур на посаду омбудсмена парламент має розглянути це питання протягом 20 днів.

За словами Литвина, до Верховної Ради офіційно надійшли документи на кандидатів на цю посаду – правозахисника Євгена Захарова та уповноваженого Кабінету Міністрів у справах Європейського суду з прав людини Валерію Лутковську.

Спікер повідомив, що у вівторок кандидатам на посаду омбудсмена надіслали листи про проведення щодо них спеціальної перевірки.

У лютому завершився термін повноважень нинішнього уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової, яка обіймала цю посаду з 1998 року.

В українському парламенті є офіційне подання щодо обрання уповноваженим з прав людини голови Української Гельсінської спілки з прав людини Євгена Захарова.

Депутати фракції Партії регіонів запропонували на посаду омбудсмена уповноваженого уряду у справах Європейського суду з прав людини Валерію Лутковську.
XS
SM
MD
LG