Доступність посилання

ТОП новини

У Росії посилили покарання для педофілів


Президент Росії Дмитро Медведєв підписав закон, що посилює покарання за педофілію, повідомляє в середу прес-служба Кремля. Цей документ 7 лютого ухвалила Державна дума, а 22 лютого – Рада федерації, нижня і верхня палати Федеральних зборів, парламенту Росії.

Закон, зокрема, вводить заборону на умовно-дострокове звільнення і на умовні вироки для обвинувачених за цією статтею. При вчиненні злочину сексуального характеру відносно дитини, молодшою від 12 років, або при рецидиві злочину передбачається позбавлення волі, терміном від 15 років до довічного ув’язнення.

Прописаний також порядок застосування щодо педофілів заходів медичного характеру, в тому числі хімічної кастрації – за згодою засудженого.

Цього ж дня в Законодавчих зборах Санкт-Петербурга в третьому читанні схвалили регіональний законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму і педофілії серед неповнолітніх.

Згідно з цим законом міста, який ще не набув чинності, особи, викриті в тому, що в документі названо «пропагандою гомосексуалізму та педофілії», будуть каратися адміністративними штрафами різного розміру.

Цей закон викликав неоднозначну реакцію в російському суспільстві. Багато хто вважає, що він є фактичним схваленням дискримінації секс-меншин.

Заступник голови московського представництва правозахисної організації Human Rights Watch Тетяна Локшина виступає категорично проти закону.

«Якщо Росія себе вважає демократичною державою, яка дотримується законів і прав людини, якщо Росія і насправді вважає себе частиною Європи – такого закону бути не може. Ані на регіональному рівні, ані, звичайно ж, на федеральному», – заявила вона.
XS
SM
MD
LG