Доступність посилання

ТОП новини

Російська опозиція стурбована заявами Путіна


Кандидат на президента Росії Володимир Путін на зустрічі з прихильниками, 29 лютого 2012 року
Кандидат на президента Росії Володимир Путін на зустрічі з прихильниками, 29 лютого 2012 року
У Росії опозиція стурбована заявами прем’єр-міністра Володимира Путіна про те, що опозиціонери начебто готують провокації до президентських виборів 4 березня.

Зокрема, Путін стверджував у середу на зустрічі зі своїми прихильниками, що деякі сили в опозиції готують провокації, «готуються до того, щоб використовувати якісь механізми, які б підтверджували, що вибори там фальсифікуються». «Самі будуть вкидати, самі контролювати і потім самі висувати», – заявив Путін.

За його словами, можливі навіть вбивства когось із відомих людей, щоб пізніше звинуватити в цьому владу.

Співголова незареєстрованої Партії народної свободи («ПАРНАС») Борис Нємцов вважає, що якщо глава уряду знає про підготовку подібного замаху, він повинен зробити все, щоб йому запобігти, в іншому разі влада стає співучасником злочину.

Лідер руху «Лівий фронт» Сергій Удальцов розглядає заяву «про сакральну жертву» як спробу дискредитувати опозицію.

Михайло Ходорковський в опублікованих у середу «лютневих» тезах «Як поміняти владу в Росії: основні завдання опозиції», які він пише з ув’язнення, застерігає опозиціонерів від радикальних сценаріїв на кшталт «штурму Кремля». Він закликає продовжувати й далі мирні акції і не допустити розколу в лавах опозиції.
XS
SM
MD
LG