Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові відкрили новий пункт прийому документів на отримання польської візи


У Харкові відкрили додатковий пункт прийому документів на отримання польської та шенгенської віз.

За словами консула генерального консульства Польщі у Харкові Боґуміла Селерського, ця установа покликана уникнути черг і прискорити оформлення документів. Лише за минулий рік, за його словами, польське консульство у Харкові видало 34 з половиною тисяч віз. Це у понад два рази більше, аніж в 2010-му. При цьому лише у лютому цього року кількість охочих отримати польську візу збільшилася в чотири рази.

Таку кількість охочих в консульстві пояснюють наближенням Євро-2012 і розвитком туризму.

Новий пункт прийому документів на отримання польської візи відкрила індійська компанія VFS Global з аутсорсингу і технічного обслуговування дипломатичних місій та урядів.

Послуги пункту будуть платними. Подання заявки коштуватиме 19,5 євро без врахування консульського збору при отриманні візи.

За словами регіонального директора компанії в Україні та Білорусі Рогіта Сапру, зазвичай вартість послуг фірми становить 30 євро. За один день у пункті планують опрацьовувати до сотні заявок і на кожну витрачатимуть до десяти хвилин.

Нині генеральне консульство Польщі у Харкові обслуговує також Сумську та Луганську область. У подальшому подібні пункти планують відкрити ще у восьми містах України.
XS
SM
MD
LG