Доступність посилання

ТОП новини

Азаров передчуває провокації


Чого побоюється прем’єр – провокацій чи протестів?
Чого побоюється прем’єр – провокацій чи протестів?
Київ – Прем’єр-міністр Микола Азаров застерігає від політичних провокаторів, які активізуються напередодні виборів. За його словами, вони пропонуватимуть відверто популістські рішення. Експерти вважають такі заяви ознакою побоювання соціальних протестів, а також браком аргументів на свою користь.

Під час робочої поїздки до Закарпаття, виступаючи в Ужгороді перед студентами, Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що напередодні виборів значно зросте кількість політичних провокаторів.

«Їхнє головне завдання – підірвати довіру до влади, – цитує прем’єра прес-служба уряду. – Обманутих людей набагато простіше спрямувати на прийняття неправильних рішень».

Політолог вважає, що Азаров сам себе підірвав

Підривати довіру до влади вже не потрібно, тому що вона і так підірвана
Ігор Жданов

«Підривати довіру до влади вже не потрібно, тому що вона і так підірвана, насамперед – до уряду, – зазначив в інтерв’ю Радіо свобода політолог Ігор Жданов. – Підірвана не діями якихось провокаторів, а псевдореформами. У влади був високий кредит довіри після обрання Віктора Януковича. Вона могла провести будь-які реформи».

На його думку, ймовірність дестабілізації ситуації в країні є низькою.

«Якби були президентські вибори, я б сказав, що імовірність провокацій висока, а на парламентських вона менше», – зазначає Ігор Жданов.

Публіцист та лідер партії «Братство» Дмитро Корчинський вважає подібні заяви глави уряду ознакою того, що влада напередодні виборів почуває себе непевно і просто боїться.

«Вони вважають, що вибори будуть використані для спроби повалення чинного режиму – через мобілізацію громадянського суспільства чи провокаторів, чи як це назвати… Не треба забувати, що всі ці люди пережили 2004 рік. Тобто, вони справді вважають, що один раз перемогу у них забрали. Крім того, вони всі дивляться телевізор і бачать події на арабському Сході», – зазначає він.

Прем’єр Микола Азаров також прогнозує, що під час виборчої кампанії провокатори пропонуватимуть відверто популістські обіцянки, які насправді виконати неможливо. З огляду на це оглядачі, підбиваючи підсумки двох років президентства Віктора Януковича, зазначають, що у чинної влади також є серйозні проблеми із виконанням передвиборних обіцянок.

Парламентські вибори в Україні мають відбутися наприкінці жовтня цього року.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG