Доступність посилання

ТОП новини

Причина лютневого вибуху на шахті «Північна» – порушення правил безпеки


Причиною вибуху газоповітряної суміші на шахті «Північна» держпідприємства «Дзержинськвугілля», що на Донеччині, в лютому, від якого занинули наразі семеро шахтарів, стало порушення правил безпеки під час виконання вибухових робіт. Таких висновків дійшла комісія з розслідування причин аварії, повідомляє прес-служба Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки.

«На момент проведення вибухових робіт люди мали перебувати на безпечній відстані. Тобто йдеться про організаційний або так званий людський чинник. Комісія запропонує звільнити головного інженера шахти, начальника й заступника начальника ділянки вентиляції та техніки безпеки з буропідривних робіт», – мовиться у повідомленні.

6 лютого під час проведення підривних робіт на шахті «Північна» стався вибух газоповітряної суміші, внаслідок якого постраждали 10 гірників. Один гірник помер дорогою до лікарні, ще шестеро в різний час померли в медзакладі. Троє шахтарів досі перебувають у важкому стані в Донецькому опіковому центрі.
XS
SM
MD
LG