Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає ООН і Росію до дії щодо Сирії


Верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон закликала в понеділок Раду безпеки ООН до дії у зв’язку зі становищем у Сирії.

Виступаючи на прес-конференції в Празі, де відбулося засідання міністрів закордонних справ низки країн Європейського Союзу та країн-східних сусідів ЄС, вона також закликала новообраного президента Росії Володимира Путіна змінити ставлення Москви до сирійського режиму.

Аштон також закликала міжнародну спільноту зробити все можливе, щоб домогтися доставки «життєво необхідної» гуманітарної допомоги мешканцям сирійського міста Хомса, яке після кількох тижнів облоги урядовими силами нині перебуває під контролем цих сил, закрите для зовнішнього світу.

Також у понеділок Сполучені Штати Америки оголосили, що накладають економічні санкції на державні сирійські радіо і телебачення, звинувативши їх у допомозі режимові авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада в придушенні виступів опозиції.

За оцінками ООН, у Сирії з березня минулого року, від початку масових виступів опозиції проти влади Асада і їхнього жорстокого придушення, загинуло значно більше як 7 тисяч 500 людей. Сирійська опозиція заявляє про більш як 8 тисяч загиблих.
XS
SM
MD
LG