Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані критикують згоду уряду на обмеження прав жінок


Згода уряду Афганістану з закликом релігійних лідерів про обмеження прав жінок викликала жорстку критику.

Незалежна афганська газета «Чераг» називає це «нагадуванням про темні сторінки в історії Афганістану, коли терористи пересмикували норми ісламу».

Газета Daily Afghanistan пише, що обіцянки про рівні права тепер видаються забутими і жінки, вочевидь, приречені знову стати «громадянами другого сорту», як це було за правління талібів.

У Німеччині один із чільних представників правлячого Християнсько-демократичного союзу Гайнер Ґайслер попередив, що права жінок в Афганістані будуть обмежені, коли іноземні війська залишать країну. Німецький політик переконаний, що іноземні війська повинні залишатися в Афганістані доти, доки афганські поліцейські і військові будуть повністю готові взяти на себе відповідальність за захист прав усіх громадян країни.

Наприкінці минулого тижня Рада улемів (провідних ісламських авторитетів) оприлюднила заяву, що чоловіки й жінки в Афганістані не мають працювати чи вчитися разом і що жінки можуть пересуватися тільки в супроводі родича чоловічої статі.

Президент Афганістану Хамід Карзай у вівторок підтримав цю заяву, оскільки, на його думку, йдеться не про обмеження, а про захист жінок.
XS
SM
MD
LG