Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба: німецькі лікарі не радять оперувати Тимошенко


Державна пенітенціарна служба повідомила сьогодні, що, за висновками німецьких лікарів, які обстежували колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко в середині лютого і нині теж перебувають в Україні, на даний час операція їй не рекомендована.

Німецькі фахівці, які обстежували Тимошенко в Качанівській виправній колонії в Харкові 13–15 лютого, сьогодні також передали українським колегам зі складу тієї міжнародної комісії свої висновки результатів обстеження і рекомендації щодо тактики подальшого лікування хворої і комплексу реабілітаційно-терапевтичних заходів, мовиться в повідомленні.

Лікарі мали зустріч із керівництвом Державної пенітенціарної служби, а також сьогодні зустрічалися і з Генеральним прокурором Віктором Пшонкою.

За словами присутньої на зустрічі віце-прем’єра, міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової, діагноз німецьких лікарів «фактично підтвердив висновки, що попередньо були зроблені українськими медиками». Вона також зазначила, що усі рекомендації фахівців щодо терапевтичного лікування пацієнтки будуть враховані при подальшому її лікуванні.

Пшонка на зустрічі, зокрема, наголосив, що українська сторона й надалі «буде всіляко сприяти» тому, щоб Тимошенко отримувала «необхідне їй лікування, а у разі потреби і за межами Качанівської колонії».
XS
SM
MD
LG