Доступність посилання

ТОП новини

Червоний Хрест і ООН допустили до Хомса в Сирії


Міжнародний комітет Червоного Хреста повідомив, що споріднену організацію, Сирійський арабський Червоний Півмісяць, допустили в середу до району Баба-Амр міста Хомса, який понад місяць був ціллю воєнної операції урядових військ проти опозиції до влади країни.

За цим повідомленням, група гуманітарних працівників з’ясувала, що більшість цивільних мешканців району залишила його.

Також до Хомса і до Баба-Амра допустили заступника Генерального секретаря ООН із гуманітарних питань Валері Амос, яка перебуває в Сирії з візитом.

Раніше в середу після зустрічі з нею в столиці Дамаску міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем заявив, що влада країни співпрацюватиме з делегацією ООН.

Місто Хомс у центрі Сирії, яке було одним із центрів противладних виступів опозиції, і особливо його район Баба-Амр понад місяць перебували в фактичній облозі урядових військ і зазнавали жорстоких обстрілів, унаслідок яких опозиція була врешті змушена залишити місто. За даними сирійської опозиції, які наразі не мають підтверджень із незалежних джерел, за цей час тільки в Баба-Амрі загинули «сотні» цивільних мешканців.

За оцінками ООН станом іще на кінець лютого, за час масових протестів проти влади авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада, що почалися в березні минулого року, і їхнього придушення в країні загинули «далеко більше» як 7 тисяч 500 людей. Сирійська опозиція заявляє про понад 8 тисяч загиблих.
XS
SM
MD
LG