Доступність посилання

ТОП новини

НАТО вітає жінок новим засобом зв’язку з альянсом


Оборонний союз намагається тримати якнайближчий зв’язок із користувачами інтернетних соціальних мереж
Оборонний союз намагається тримати якнайближчий зв’язок із користувачами інтернетних соціальних мереж
У Міжнародний жіночий день Північноатлантичний альянс вирішив зробити презентацію своєї нової веб-платформи під назвою «Ми – НАТО». Таким чином оборонний союз намагається тримати якнайближчий зв’язок із користувачами соціальних мереж, які зможуть напряму задавати запитання про будь-який аспект діяльності НАТО. Наприклад, і про те, як організація підтримує участь жінок в ухваленні рішень.

НАТО намагається бути не лише ближче до звичайного користувача інтернетом, але й показати, що організація піклується про набагато ширше коло питань, ніж безпека і оборона. Відкриваючи сайт в Міжнародний жіночий день, у своєму відео-блозі генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен сказав, що НАТО переймається долею жінок в тих країнах, де Північноатлантичному альянсу доводиться брати участь у конфлікті. Наприклад, в Афганістані НАТО запровадило посади радників із гендерних питань, виконуючи резолюцію Ради безпеки ООН, в якій вимагається приділяти особливу увагу і надавати захист жінкам у конфлікті.

«В НАТО є зараз три радника з гендерних питань, чиїм завданням є – збільшити роль жінок у вирішенні безпекових питань. Серед них є підполковник Даяна Стандієвські, яка нині викладає у Національному університеті оборони. В Афганістані вона була гендерним радником в Кандагарі, де вона займалася навчанням в афганському департаменті з питань жінок та в афганській національній поліції. Вона була важливим прикладом для афганських жінок і особисто займалася підготовкою кожної окремої студентки», – зазначає генеральний секретар НАТО і додає, що в цьому організація вбачає шлях вперед у захисті прав жінок та наданні жінкам більших можливостей для самореалізації.

Як можна потрапити на саміт НАТО?

Про все, що вас цікавить щодо НАТО, ви тепер можете спитати напряму зі свого комп’ютера через соціальні мережі, такі як Facebook, Twitter, Google+ чи YouTube. Новий сайт, «Ми – НАТО», який організація презентувала 8 березня – це форум, на якому можна поділитися думками з однодумцями, чи посперечатися з людьми, які мають інші погляди, отримати відповідь від офіційних осіб НАТО чи дослідників, активістів соціальних медіа та блогерів.

Серед запитань, які вже надійшли на сайт, є питання про наукову співпрацю між країнами НАТО та їхніми партнерами, про систему реагування на кризи, про те, як звичайна людина може отримати запрошення на саміт НАТО.

І хоча відповіді представників НАТО часто ще не мають невимушеності розмови у форумі і почасти ще звучать більше як офіційний прес-реліз, помітно, що чиновники намагаються наблизитися до безпосереднього спілкування.

А на останнє запитання щодо можливості приїхати на саміт НАТО, інтерактивна платформа НАТО закликає присилати свої коментарі про те, що безпека означає для вас. 20 переможців конкурсу отримають запрошення на саміт, що буде в травні цього року в Чикаго.
  • Зображення 16x9

    Марія Щур

    В ефірі Радіо Свобода, як Марія Щур, із 1995 року. Кореспондент, ведуча, автор програми «Європа на зв’язку». Випускниця КДУ за фахом іноземна філологія та Центрально-Європейського університету в Празі, економіст. Стажувалася в Reuters і Financial Times у Лондоні, Франкфурті та Брюсселі. Вела тренінги для регіональних журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG