Доступність посилання

ТОП новини

Історик Ярослав Грицак звернувся по захист у міліцію


Відомий український історик і публіцист Ярослав Грицак подав заяву у правоохоронні органи Львівщини про те, що ним цікавилися невідомі особи.

У своєму блозі на інтернет-порталі Zaxid.net історик написав, що 7 березня між 16.00 і 17.00 у під’їзд будинку, в якому він живе, зайшли кілька чоловіків спортивної статури, вбрані у чорні куртки. У цей момент з помешкання якраз вийшов син Грицака. Невідомі назвалися міліціонерами і почали розпитувати у нього, де живе «такий бородатий у зеленій куртці». Як зазначив Грицак, «оскільки вони не показали ніяких посвідчень, мій син обачно відповів, що не знає такого. Після такої відповіді вони забралися геть».

«У нашому будинку живе тільки один бородатий. Це я. До того ж, в останні дні я ходив у зеленій куртці. Я не знаю, що стоїть за цим епізодом. Зрозуміло, що для міліції не становить проблеми дізнатися, в якій квартирі живу я, тому припускаю, що все-таки це не були міліціонери. Про всяк випадок я подав заяву у міліцію. Мої знайомі, фахівці з безпеки, порадили також негайно розповісти про цей епізод публічно, щоб знизити ризик можливої загрози», – написав історик у блозі.

Як розповів Грицак у розмові з кореспондентом Радіо Свобода, сьогодні він матиме зустріч із начальником райвідділу міліції щодо цього випадку.

Речниця обласного управління МВС Світлана Добровольська зазначила у коментарі Радіо Свобода, що правоохоронці проведуть перевірку за фактом поданої заяви.
XS
SM
MD
LG