Доступність посилання

ТОП новини

Влада Македонії засуджує хвилю міжетнічного насильства


Міністр внутрішніх справ Македонії Ґордана Янкулоска засудила сьогодні хвилю міжетнічного насильства, в якій потерпіли понад десять людей.

Виступаючи в парламенті, вона нагадала, що міністерство закликало до спокою після низки останніх сутичок між македонцями й албанською меншиною в країні.

За повідомленнями, в цих сутичках, що сталися в ніч на вчора, потерпіли не менш як десять людей: нападники закидали камінням рейсові автобуси і били пасажирів бейсбольними битами. Наразі до кінця не ясні національності нападників і потерпілих.

Загалом від початку цього року в таких сутичках потерпіли вже майже 40 людей.

Албанці за національністю становлять, як вважають, близько чверті з двох мільйонів населення Македонії, слов’яни-македонці – майже дві третини.

Відносини між цими двома найбільшими національними громадами в Македонії напружені від 2001 року, коли збройні угруповання македонських албанців влаштували повстання, яке жорстоко придушували збройні сили країни. Урешті влада Македонії під міжнародним тиском була вимушена значно розширити права албанської меншини. Але окремі збройні сутички з албанськими повстанцями час від часу ставалися й по тому.
XS
SM
MD
LG