Доступність посилання

ТОП новини

Україна шукатиме інвестиції у Китаї – глава МЗС


Грищенко: Китай – це глобальна сила
Грищенко: Китай – це глобальна сила
Китай зацікавлений в інвестиціях в Україну, тому Київ буде надолужувати відставання у відносинах з Пекіном. Про це міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко написав у своїй статті для видання «Дзеркало тижня. Україна».

За словами міністра, Китай є дуже перспективним партнером для України. «Дві речі, які вразили мене під час подорожей до КНР в останні роки. Перша – поінформованість китайської сторони, її розуміння непростих реалій українського політичного життя. І друга річ – китайський інтерес до України. Він не менш виражений і масштабний, ніж наш», – йдеться у статті Грищенка.

На думку глави МЗС, «очевидно, що Україна має потенціал інвестиційного ельдорадо». «Проте ми традиційно (іноді обґрунтовано, а іноді в силу особливостей національного характеру) боїмося, що інвестиційний бум виллється в «розпродаж України» та кінець національного суверенітету», – наголошує міністр і додає, що прихід в Україну китайського інвестиційного капіталу, як він вважає, – річ позитивна.

За словами Грищенка, «були роки, коли, намагаючись випередити час на європейському напрямі, ми відверто відставали на китайському». «Надолужувати це відставання непросто. Проте іншого шляху у нас нема. Китай – це глобальна сила. Причому на полі європейської політики він має всі шанси бути силою спокійною, не нав’язливою, а це для нас особливо цікаво», – зазначає міністр.
XS
SM
MD
LG