Доступність посилання

ТОП новини

Губернатор Петербурга підписав «закон проти гомосексуалізму»


Губернатор Санкт-Петербурга, який є другим найбільшим містом Росії і окремим адміністративним регіоном, підписав ухвалений напередодні регіональний закон, спрямований проти «пропаганди гомосексуалізму і педофілії серед неповнолітніх», повідомили в неділю в міській владі. За цим повідомленням, Георгій Полтавченко підписав цей акт іще в середу, а чинності він набуде через 10 днів після офіційного оприлюднення.

Регіональний закон передбачає адміністративне покарання за «пропаганду гомосексуалізму і педофілії серед неповнолітніх» у вигляді штрафів: для фізичних осіб у 5 тисяч рублів, для посадовців у 50 тисяч і для юридичних осіб у 500 тисяч рублів (у гривнях це майже 1 тисяча 400, 14 тисяч і 140 тисяч).

За повідомленнями російських агентств, пропагандою мужолозтва, лесбіянства, бісексуалізму й трансгендерності має вважатися намагання сформувати в неповнолітніх «спотворені уявлення про соціальну рівноцінність традиційних і нетрадиційних подружніх відносин». А пропаганда педофілії, як її визначили в тексті, – діяльність на поширення інформації, що має на меті «формування в суспільстві спотворених уявлень про відповідність соціальним нормам інтимних відносин між повнолітніми і неповнолітніми».

Натомість під час розгляду не пройшла поправка, запропонована депутатами з опозиційної партії «Яблуко», так само карати штрафами і пропаганду гомофобії.

Правозахисники різко критикували цей закон і закликали губернатора накласти на нього вето. За їхніми словами, нечіткі формулювання закону дадуть змогу поширювати його чинність на покарання за погляди і фактично схвалювати дискримінацію сексуальних меншин. Крім того, наголошують вони, в одному акті поєднані неспівмірні поняття гомосексуальності і педофілії.
XS
SM
MD
LG