Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах жителі міста «зеленим ланцюгом» рятували каштанову алею


У Черкасах громадські активісти та небайдужі містяни провели в неділю екологічну акцію «Зелений ланцюг» проти вирубки каштанової алеї на бульварі Шевченка, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

На одному з кварталів центральної алеї близько 60 людей із гаслами «Ми любимо каштани! Підтримай черкащан!» та «Збережемо алею від сокири» зімкнули символічний ланцюг навколо каштанів, які, зважаючи на ідею міського голови щодо реконструкції центрального бульвару Шевченка, незабаром можуть вирубати.

Організатори акції зауважують, що вони не виступають проти проекту міського голови, а за те, щоб запланована ідея Сергія Одарича не шкодила природі. «Жителі міста мають право на повітря так само, як і дерева мають право на життя. Це право має і новаторський підхід очільника міста, але в межах цивілізованого вирішення», – заявили вони.

До того ж організатори акції вимагають від черкаської влади проведення громадських слухань щодо реконструкції каштанової алеї.

«Перш ніж якось змінювати обличчя міста, тим паче, що бульвар Шевченка – наша візитівка, треба хоча б порадитися із жителями міста, запитати їх, чи згодні вони із такими кардинальними змінами. Адже громада, можливо, і не зовсім знає про ці плани», – повідомив у коментарі Радіо Свобода співорганізатор акції Данило Майоров.

Міський голова Черкас Сергій Одарич висунув ідею реконструкції бульвару Шевченка, яка передбачає, зокрема, викорчування каштанової алеї з тим, що, як наголошував мер, на оновленому бульварі Шевченка висадять молоді дерева, рівноцінні кількості зрубаних каштанів, а також нові зелені насадження, а це лише поліпшить ситуацію, що виникає у зв’язку з загазованістю. Вже навесні цього року міська влада планує зробити пробний квартал, щоб жителі міста могли переконатися у зручності таких змін.
XS
SM
MD
LG