Доступність посилання

ТОП новини

У ресторанах та кафе повністю заборонять курити? (ВІДЕО)


«За ресторани без тютюнового диму!»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Київ – Біля Верховної Ради офіціанти пригощали народних депутатів кавою і тістечками. У такий спосіб громадські активісти закликали їх підтримати законопроект про заборону куріння у закладах громадського харчування. Законопроект №9474, на думку організаторів акції, покладе край «порушенням прав працівників закладів громадського харчування».

На думку голови правління Київської асоціації офіціантів Олега Онікієнка, куріння у кафе та ресторанах порушує права як персоналу закладів, так і відвідувачів. «Щоденно під час свого робочого часу ми змушені дихати тютюновим димом, який містить безліч канцерогенів та отрути. Таким чином ми стали заручниками безвихідної ситуації, яка склалася у галузі», – каже він.

Депутатів, які вийшли до учасників акції, офіціанти у фартухах з написами «За ресторани без тютюнового диму!» пригощали тістечками з емблемою «Куріння заборонене» та кавою.

Закон вступить у дію ще до Євро – Оробець

Закон, який змусив власників ресторанів облаштувати окремі зони для курців, «не зовсім вирішував проблему», вважає співавтор законопроекту народний депутат Леся Оробець (НУ-НС). «Не всі можуть виділити окремі приміщення, встановити дорогу вентиляцію», – каже вона.

За словами Оробець закон точно має вступити у дію до Євро-2012.
Парламентарі мають бути прикладом – депутати

Співавтор законопроекту представник Президента у парламенті Юрій Мірошниченко (Партія регіонів) пояснює: «Наша місія полягає лише в одному: навести всі аргументи (які, мені здається, є очевидними) за те, щоб врятувати нашу країну від шкідливого впливу тютюну». Найважче, на думку депутата, – власним прикладом показувати, як треба боротись з курінням.

Позафракційний депутат Олег Ляшко переконаний, що самі парламентарі частково винні у тому, що куріння є настільки популярним. На його думку, народні обранці своїми діями показують поганий приклад молоді.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG