Доступність посилання

ТОП новини

Киян закликали «Стати захисниками Софії у суді»


«Стань захисником Софії у суді»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Київ – Господарський суд столиці розпочав розгляд чергової справи щодо скандальної забудови на вулиці Гончара, що у межах заповідника «Софія Київська». Організатори акції закликали киян (і не тільки) написати заяви про вступ третьою стороною у судовому процесі. Таким чином, на їхню думку, громадськість матиме можливість контролювати розгляд справи та не допустити порушення.

Під час акції «Стань захисником Софії у суді» усім охочим роздали примірники документів для вступу у судовий процес третьою стороною. За законом це може зробити будь-який правоздатний громадянин України, кажуть організатори. Усім, хто захотів долучитись до захисту святині, лишалось тільки вписати у документи власні реквізити й відправити їх у суд.

Ігор Луценко координатор громадської ініціативи «Збережи старий Київ» пояснює: «Було б логічно, якби хтось представляв інтереси українських громадян, оскільки Софія є національним надбанням».
Забудова у буферній зоні Софії Київської на вулиці Гончара, Київ, 4 листопада 2011 року
Забудова у буферній зоні Софії Київської на вулиці Гончара, Київ, 4 листопада 2011 року

Група громадських активістів вже неодноразово намагалася зупинити будівництво у буферній зоні Софії Київської. Постанова Київради та рішення суду виявлялись недостатніми аргументами для припинення будівництва.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG