Доступність посилання

ТОП новини

У США загострюється боротьба за президентську номінацію від республіканців


Рік Санторум у штатах Алабама і Міссісіпі став переможцем первинних виборів кандидата від Республіканської партії США на президентські вибори.

Санторум значно ускладнив імовірну президентську номінацію Мітта Ромні, який дотепер був фаворитом республіканців. Водночас поразки ще у двох штатах, імовірно, ставлять хрест на президентських амбіціях ще одного претендента – колишнього спікера Палати представників Конгресу США Ньюта Ґінґріча.

Перемога Ріка Санторума зміцнила його переконаність у підтримці консервативного крила партії, яка, на його думку, може стати вирішальною.

«Ми конкуруватимемо всюди. Для консерваторів настав час об’єднатися і переконатися в тому, що саме у нас є кращий шанс виграти ці вибори, щоб зрештою перемогти Барака Обаму, обрати кандидата, який зможе бути сильнішим за нього в будь-якому питанні», – наголосив Рік Санторум.

Штати Алабама і Міссісіпі разом надішлють 90 делегатів на партійний з’їзд, який у серпні відбудеться в місті Тампа (штат Флорида). Всього на нього мають прибути 1144 делегати.
XS
SM
MD
LG