Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО стурбовані ув’язненням Тимошенко і Луценка


Представники НАТО занепокоєні політичною ситуацією в Україні, пов’язаною із ув’язненням колишнього прем’єра Юлії Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Як наголосив у Києві заступник голови парламентської асамблеї НАТО Асен Аґов, «офіційні представники НАТО та країн-членів альянсу висловили занепокоєння з приводу деяких політичних подій в Україні».

За його словами, представники НАТО говорять про те, що відносини з партнерами стосуються не лише військової справи та безпеки, але і цінностей, які поділяють самі партнери. Ассен Агов зазначив, що занепокоєння викликає те, що прогрес у деяких сферах може бути повернутий у зворотний бік. «Справа проти екс-прем’єра Тимошенко розглядається особливо як та сфера, яка непокоїть», – зазначив він.

«Нас дуже турбують певні політичні тенденції в Україні, такі, як покарання політичних осіб. Також викликає певне занепокоєння стан свободи засобів масової інформації», – наголосив представник НАТО і додав: «Нас особливо непокоїть те, що Юлія Тимошенко і Юрій Луценко втрачають своє здоров’я у в’язниці, і схоже, що українська сторона жодної адекватної реакції на це не виявляє».
XS
SM
MD
LG