Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: співробітники Інституту соціології – свідки у справі про розкрадання держкоштів


Співробітників Інституту соціології НАН України викликали в СБУ як свідків у справі про розкрадання державних коштів. Про це Радіо Свобода повідомила речниця СБУ Марина Остапенко.

«Головне слідче управління розслідує кримінальну справу, порушену 15 лютого, за фактом розтрати службовими особами Центру адаптації державної служби до стандарті ЄС Головного управління Держслужби України та дочірнього підприємства Інституту соціології «Центр соціальних експертиз» державних коштів в обсязі майже мільйон гривень шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групи осіб в особливо великих розмірах», – повідомила вона.

За словами Марини Остапенко, «мова йде не про склад вченої ради, а про виклик усіх співробітників інституту у рамках розслідування кримінальної справи».

«Нас абсолютно не цікавить наукова чи соціологічна робота, якою вони займаються. Мова йде про розтрату державних коштів. Слідчі наразі встановлюють, яким чином ці кошти було викрадено і яким чином було порушено закон», – додала прес-секретар СБУ.
XS
SM
MD
LG