Доступність посилання

ТОП новини

У Бельгії – день жалоби


Бельгійський автобус після аварії, 14 березня 2012 року
Бельгійський автобус після аварії, 14 березня 2012 року
У Бельгії сьогодні оголосили день жалоби за загиблими в аварії автобусу. У кантоні Вале на південному заході Швейцарії в автокатастрофі, що сталася напередодні, загинули 28 людей, серед них 22 дитини. Ще 24 дитини зазнали поранень.

Уночі в стіну тунелю врізався автобус, на якому після катання в горах поверталися додому бельгійські школярі. Загинули обидва водії.

Передня частина автобуса, де були діти двох класів з учителями, перетворилася на купу заліза, ті, хто був на задніх сидіннях, опинилися в пастці. Дітей визволяли протягом восьми годин.

Учасники операції порятунку тим часом розповіли журналістам про події минулої ночі.

Жан-Марі Борне, речник департаменту поліції швейцарського кантону Вале, повідомив: «Зрозуміло, що такого роду аварії не було ніколи – з такою кількістю дітей… 22 дитини загинули і шість дорослих, і 24 поранені – поліція про таке не пригадує. Тут, у Вале, такого ніколи не бачили раніше, і це ситуація, коли є так багато сильних емоцій тут, у Вале, так і в Бельгії».

Загиблих бельгійських дітей вшанували в парламенті Швейцарії хвилиною мовчання.

У школі міста Еверлі у Фландрії, де навчалися багато учасників фатальної поїздки, скасовані заняття. Усі 22 загиблих дитини жили в бельгійській Фландрії. Їм було по 11 і 12 років. На канікули діти відправилися в Альпи кататися на лижах. Влада вже назвали вівторок, коли сталося ДТП, чорним днем для Бельгії.

13 березня у Бельгії назвали «чорним днем». Створено кризовий центр для надання допомоги родичам загиблих.
XS
SM
MD
LG