Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах афганці вимагали відставки мера


У Черкасах близько тисячі афганців, а також представники різних політичних сил та жителі міста мітингували під стінами міськвиконкому з вимогою про дострокове припинення повноважень міського голови Сергія Одарича.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, воїни-інтернаціоналісти ініціювали мітинг у зв’язку з начебто некоректним висловлюванням Сергія Одарича про афганців 23 лютого, під час останньої сесії міської ради.

«Пан Одарич сказав, що він не вважає учасників бойових дій (в Афганістані – ред.) захисниками вітчизни. Це його дослівні слова. Нас обурили ці слова – це вже плювок не те що в обличчя, а в душу. Це не можна вибачити. Таким людям не можна керувати громадою», – сказав один із організаторів акції Михайло Пінчук.

Однак під час мітингу афганці, які «викликали» міського голову до слова перед громадою, так і не дали змоги очільнику Черкас виступити. Згодом Сергій Одарич повернувся до міськвиконкому для прес-конференції, проте афганці штурмували будівлю міськради й зрештою увірвалися до конференц-зали.

Після досягнення попередніх домовленостей афганці розблокували залу засідань.

Сергій Одарич під час свого виступу перед мітингувальниками попросив вибачення за свої слова. «Дійсно, багато хто з афганців служив після повернення і до сьогодні захищає вітчизну. Тому я прошу вибачення перед тими людьми, яких образила чи могла образити моя фраза. Я жодним чином не намагався і не намагаюся принизити афганців», – сказав мер Черкас.
XS
SM
MD
LG