Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Пінчук став лауреатом премії Треббія за підтримку культури та мистецтва


Український бізнесмен і меценат Віктор Пінчук став першим українцем, який здобув премію Треббія (Trebbia European Awards) у номінації «Підтримка культури та мистецтва». Про це повідомляє прес-служба Фонду Віктора Пінчука.

Нагороду українському меценату під час щорічної церемонії, яка відбулася в неділю в Празі, вручив сер Боб Ґелдоф, ірландський рок-музикант і громадський діяч, лауреат премії Trebbia European Awards-2010. «Він (Віктор Пінчук – ред.) змінює світ довкола, підтримуючи сучасне мистецтво та відкриваючи найвизначніших художників сучасності молодим людям, які приходять у створений ним арт-центр», – зазначив Ґелдоф.

Віктор Пінчук водночас наголосив, що «жодна держава у світі не здатна на належному рівні самостійно підтримувати культуру й соціальні проекти», тому «роль корпорацій, приватних інвесторів і меценатів – величезна». «І чудово, що є такі премії, які підтримують меценатів та патронів», – додав він.

Премію Треббія у 2000 році започаткувала міжнародна галерея МІРО. Відтоді щорічно Фонд Треббія вручає її художникам, музикантам, бізнесменам і меценатам за вагомий внесок у розвиток і підтримку культури та мистецтва на національному й міжнародному рівнях.

Серед лауреатів премії попередніх років – зокрема учасник гурту Rolling Stones, художник Ронні Вуд, актор і режисер Олег Табаков, а також диригент симфонічного оркестру Бі-Бі-Сі Іржі Белоглавек.

З 2007 року до 2011 року почесним членом міжнародного номінаційного комітету премії був перший президент Чехії Вацлав Гавел.
XS
SM
MD
LG