Доступність посилання

ТОП новини

Депутат російської Думи: Україна нічого не пропонує за зниження ціни на газ


Газові переговори не закінчуються, тому що Україна нічого не пропонує Росії за зниження ціни на газ. Про це у коментарі «УНІАН» заявив депутат російської Держдуми, президент Російського газового товариства Валерій Язєв.

«Вимоги української сторони необґрунтовані. Ми готові до переговорів і беремо участь у них, але хотілося б, щоб вимоги були розумними і обґрунтованими. Українська сторона не пропонує нічого натомість – просто вимагає прямолінійно, тупо знизити ціну на газ, який постачається», – сказав російський депутат.

Він зазначив, що постачання здійснюються відповідно до контрактів, підписаних до 2019 року. За словами Язєва, той факт, що підписант цих угод, колишній прем’єр Юлія Тимошенко сидить у в’язниці, – «це справа українського правосуддя, і я його не маю наміру коментувати, а наш контракт – він має міжнародну юрисдикцію». «Хай Україна звертається в Стокгольмський арбітраж», – додав російський парламентар.

Напередодні прем’єр Микола Азаров заявив, що якщо газові переговори з Росією завершаться невдачею, Україна зможе купувати російський газ у німецької компанії RWE. Глава уряду також неодноразово наголошував, що Україна купує російський газ за найдорожчою в Європі ціною.
XS
SM
MD
LG