Доступність посилання

ТОП новини

Оробець: на порядку денному Ради – «як сніг на голову» – законопроект про мирні зібрання


На порядку денному Верховної Ради сьогодні – розгляд законопроекту №2450 «Про порядок організації і проведення мирних заходів». Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат від фракції НУНС Леся Оробець.

«Сьогодні на порядку денному – як сніг на голову – виник законопроект №2450 «Про порядок організації і проведення мирних заходів»», – зазначила вона.

За словами парламентаря, цей закон «запроваджує фактично дозвільну систему на проведення мирних зібрань за зразком білоруської та російської». «Ухвалення цього закону зробить неможливим проведення жодного мітингу, який не подобається владі. Президентська більшість фактично забирає в нас одне з головних прав людини – право на мирні зібрання», – наголошує Леся Оробець.

Як пише «Українська правда», у новому законопроекті ускладнюється процедура подачі повідомлення про організацію мирного зібрання, а організатори повинні доводити, що вони – громадяни України або перебувають на території країни на законних підставах.

Щоб провести зібрання, громадяни повинні повідомити про це владу за 4 дні. Окрім того, у законопроекті не встановлені терміни для оскарження рішень судів про заборону мітингів, які ухвалюються у переддень акції.

Законопроект №2450 вже намагалися ухвалити у 2010 році.
XS
SM
MD
LG