Доступність посилання

ТОП новини

Українські політики атакують блогерів (огляд преси)


Київ – Сьогодні в Європі бідніша за Україну лише Молдова, стверджує дописувач газети «День». Причина, на його думку, у непрофесіоналізмі та жадібності влади. І хоча Партія регіонів списує всі економічні негаразди на попередників, їй варто пам’ятати, що в них не було такої тотальної й всеосяжної влади, як у регіоналів. А отже, й відповідальність має бути подвійною. Хто все взяв, за все й мусить відповідати, наголошує дописувач.

Україна почала монтаж арки нового безпечного саркофага на Чорнобильській АЕС. Роботи, які фінансують провідні країни світу й міжнародні організації, завершать до 2015 року. Вартість будівництва – 980 мільйонів євро. Однак, як зауважує «Газета по-українськи», сума кожного разу змінюється. Причина, як пояснює експерт видання, – постійні непередбачувані проблеми, які затримують будівництво і призводять до збільшення витрат. Наприклад, під час зведення фундаменту арки під землею виявили кран, що залишився після ліквідації аварії на ЧАЕС. Потім знайшли ще три подібні об’єкти. Щоразу роботи доводилося зупиняти — діставати те, що заважало. Ніхто не гарантує, що таких перешкод не буде й далі, зазначає експерт.

Зі стартом виборчої кампанії популярні українські блогери потрапили під атаку партій і окремих політиків. За гроші їм пропонують написали хвалебні нотатки, видаючи їх за власну авторитетну думку. Як зауважує тижневик «Влада грошей», поки розцінки на цьому ринку невеликі, однак попит росте, і, відповідно, збільшується оплата. Видання пише, що блогери знають, на які резонансні проблеми натиснути, щоб читачі почали активно дискутувати. Найактивніше люди реагують на теми віросповідання та етнічного походження. Якщо добре підготуватись, можна спровокувати дискусії, які потім всліпу використовувати в інформаційних битвах. Докладніше читайте в статті «ШлакоБЛОГи».

Учені стверджують, що таких потужних і тривалих магнітних бур, як нинішньої весни, вони не спостерігали з 2006 року. Багато людей нині скаржаться на погіршення самопочуття, деякі будь-яке погіршення здоров’я – від головного болю до ломоти в суглобах – пояснюють впливом магнітного поля Землі. Про те, наскільки це відповідає дійсності і що допоможе вистояти під час магнітного «шторму» розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG