Доступність посилання

ТОП новини

Глузман: якби не протести, «миколаївські ґвалтівники» були б на волі


Президент Асоціації психіатрів України, колишній політв’язень Семен Глузман вважає, що якби не протести мешканців Миколаєва з вимогою покарати винуватців зґвалтування Оксани Макар, підозрювані у скоєнні злочину залишилися б на волі. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

«Якби не протести мешканців цього міста, я думаю, що покидьки залишилися б на волі і може навіть не понесли б відповідальності. Тому що в них номенклатурні батьки», – зазначив він.

За словами Глузмана, це – «проблема безвідповідальності». «Якщо я знаю, що іншому нічого не було… Це повторюється, це – копіювання поведінки. Тож якийсь інший українець буде думати, що там нічого не було, тут нічого не було, і мені нічого не буде», – вважає він.

На думку Семена Глузмана, українське суспільство «дуже давно вже звикло до жорстокості». «Наші батьки звиклі до жорстокості. Так поводилася з нами держава. Були масові репресії, були злочини, скоєні державою щодо своїх громадян», – зазначив він.

«Ми повинні зрозуміти, що це моя країна, ваша країна, наша країна, а не тих людей, які у владі. Влада має боятися громадян, а не громадяни – владу», – додав Семен Глузман.

8 березня в Миколаєві троє чоловіків зґвалтували, а потім, щоб приховати сліди злочину, душили та спробували спалити живцем 19-річну Оксану Макар. Дівчина вижила, але перебуває у вкрай важкому стані, їй ампутували руку та стопи. Підозрюваних у скоєнні злочину затримано.
XS
SM
MD
LG