Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: українці зацікавлені в наданні російській статусу державної


Українці зацікавлені в наданні російській статусу державної, заявив в ексклюзивному інтерв'ю ІТАР-ТАСС Президент України Віктор Янукович напередодні візиту до Москви.

«У цьому зацікавлена Україна, в цьому зацікавлені люди, в цьому зацікавлене населення, яке розмовляє в основному двома мовами – українською та російською», – зазначив Янукович.

Він визнав, що «були періоди часу в державі, коли допускалися перекоси в мовних проблемах». Проте зараз, переконаний Янукович, цієї проблеми в Україні не існує і те, що «зараз пропонують люди для того, щоб нам не розпалювати це знову питання, яке виникає від виборів до виборів, потрібно це питання відрегулювати».

У зв'язку з цим Янукович навів як приклад світову практику: «Багато європейських країн мають двомовність, три мови державних і живуть нормально, спокійно».

«Тому ми пішли цим шляхом. Тобто, використовуючи цю практику, яка є в Європі, де прийнята Хартія про мови», – сказав Президент.

Також Янукович звернув увагу на те, що в країні є райони, де розмовляють і трьома, чотирма мовами, тож для людей, що там живуть, необхідно створити комфортні умови, зокрема, можливість навчання певною мовою.
XS
SM
MD
LG