Доступність посилання

ТОП новини

У Москві не дозволяють мітинг у справі Магнітського


Влада столиці Росії відмовилася узгодити мітинг проти дій правоохоронців у справі юриста Сергія Магнітського, який помер у слідчому ізоляторі 2009 року, повідомила сьогодні організатор акції Наталя Пелевіна.

За її словами, підставою для відмови влада назвала «некоректність теми» мітингу.

У перебігу акції, запланованої на 24 березня, її учасники збиралися вимагати справедливого розслідування смерті Магнітського.

Сергій Магнітський, російський юрист, який працював для західного інвестиційного фонду Hermitage Capital, помер у 2009 році в слідчому ізоляторі в Москві в віці 37 років від серцевих проблем. Російські правозахисники стверджують, що представники влади свідомо ігнорували поганий стан його здоров’я, щоб змусити його замовкнути. Президент Росії Дмитро Медведєв свого часу визнав, що смерть юриста настала внаслідок «злочинних дій».

Магнітський потрапив за ґрати, звинувачений у розробці схеми уникнення податків для свого замовника Hermitage Capital. Йому висунули це звинувачення по тому, як він заявив, що викрив викрадення з російського бюджету посадовцями Міністерства внутрішніх справ Росії, податкової адміністрації та інших державних органів суми в 230 мільйонів доларів, що її фонд сплатив як податки.
XS
SM
MD
LG