Доступність посилання

ТОП новини

Януковича примушують погодитися на ЄврАзЕС – Білорус


Олег Білорус у студії Радіо Свобода
Олег Білорус у студії Радіо Свобода
Голова парламентського комітету у закордонних справах Олег Білорус вважає, що під час візиту Президента Віктора Януковича у Москву його агітуватимуть погодитися на приєднання України до Євразійського економічного співтовариства. Про це народний депутат від фракції «БЮТ-Батьківщина» заявив в ефірі Радіо Свобода.

«Буде головне питання з точки зору інтересів Росії – зробити рішучий тиск на Україну, щоб вона дала згоду на вступ у Євразійське економічне співтовариство. Без України це співтовариство не є реальним, у Москві це дуже добре розуміють, розуміють це і в інших республіках», – наголосив він.

Народний депутат нагадав, що Україна запропонувала брати участь у Митному союзі у форматі «3+1», «але це нікого не цікавить у Москві і не розглядається, як реальна можливість».

На думку Олега Білоруса, концентрація українського керівництва в одному, проросійському напрямі «починає бути шкідливою з точки зору відстоювання національних інтересів». «В останній період, незважаючи на дуже багато візитів у Москві почали говорити – і це принижує Україну – що всі українські питання вирішують у Москві», – додав він.

Напередодні у Москві почався саміт Євразійського економічного співтовариства. Президент України Віктор Янукович прибув на саміт як спостерігач (статус спостерігача у ЄврАзЕС також мають Молдова і Вірменія). Очікується, що сьогодні Янукович зустрінеться з новообраним президентом Росії Володимиром Путіним.

Повний текст розмови читайте на Радіо Свобода за кілька годин.
XS
SM
MD
LG