Доступність посилання

ТОП новини

Кармазін каже, що під час голосування за його законопроект порушили регламент


Народний депутат від фракції НУНС Юрій Кармазін заявляє, що поданий ним законопроект щодо реформування нафтогазового комплексу парламент ухвалив у першому читанні з порушенням регламенту. Про це він сказав журналістам на брифінгу.

За словами депутата, фракції «БЮТ-Батьківщина» та НУНС подали заяву щодо оголошення перерви у роботі Верховної Ради, але перерву не оголосили.

Юрій Кармазін зазначив, що наполягав, щоб його законопроект ухвалии відразу в першому читанні і в цілому як закон. За його словами, це необхідно було робити «по аналогії з тим, як було зроблено з законом про вибори, коли ніхто нікому не довіряв, але досягли консенсусу і прийняли закон в першому читанні і в цілому».

На думку депутата, якби сьогодні парламент ухвалив законопроект про реформування нафтогазового комплексу в першому читанні і в цілому як закон, то це б «убезпечило від тих загроз, які можливі при внесенні поправок в цей закон».

За словами Кармазіна, фракція Партії регіонів не погодилася з цією пропозицією і заявила, що в такому випадку голосуватиме за урядовий законопроект щодо реформування нафтогазового комплексу.

Народний депутат також повідомив, що не голосував за свій законопроект, оскільки в сесійній залі не було нормальних умов для обговорення й ухвалення цього документу.

Фракція «БЮТ-Батьківщина» сьогодні блокувала трибуну парламенту, виступаючи проти ухвалення як урядового законопроекту, так і законопроекту Кармазіна про реформування нафтогазового комплексу.

Попри це, Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про трубопровідний транспорт» (щодо реформування нафтогазового комплексу) – його підтримали 237 народних депутатів, з яких 188 – від Партії регіонів.

Законопроектом Юрія Кармазіна передбачено, що реорганізація держпідприємств, дочірніх підприємств НАК «Нафтогаз України», що провадять діяльність з транспортування магістральними та/або розподільними трубопроводами, зберігання у підземних газосховищах, та НАК «Нафтогаз України» здійснюється за рішенням Кабінету міністрів України. Окрім того, законопроект забороняє приватизацію вищевказаних підприємств, а також підприємств, установ, організацій, які були утворені внаслідок їхньої реорганізації.
XS
SM
MD
LG