Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії опозиційного мільярдера оштрафували за порушення


Контрольна палата Грузії оштрафувала сьогодні грузинського опозиційного діяча, мільярдера Бідзіну Іванішвілі на суму в близько 1 мільйона 650 тисяч доларів за незаконне фінансування працівників його політичного руху з власних коштів.

Минулого тижня кілька компаній, пов’язаних із Іванішвілі, вже штрафували на суму в близько 2 мільйонів доларів за схожими звинуваченнями в порушенні законодавства, яке забороняє компаніям фінансувати політичні організації.

Політична діяльність Іванішвілі та його руху «Грузинська мрія», який відверто заявляє про свою мету скинути президента Міхеїла Саакашвілі, наражається на численні дії органів влади Грузії, які карають його за численні порушення законів.

Опозиція стверджує, що це політичні переслідування. Про можливість політичного підґрунтя в розслідуванні нинішніх порушень, в перебігу якого на допити викликали багатьох прихильників Іванішвілі, заявляла минулого тижня й правозахисна організація Amnesty International. Влада Грузії, зокрема, Контрольна палата, відкидає такі звинувачення.
XS
SM
MD
LG