Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада закликає ЄС якнайшвидше підписати угоду про асоціацію


Верховна Рада схвалила сьогодні заяву, якою закликала Європейський Союз та його держави-члени «продемонструвати політичну волю та забезпечити якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС».

Депутати також закликали Євросоюз передбачити можливість започаткувати виконання угоди про асоціацію ще до моменту набуття нею чинності, як то допускає законодавство ЄС.

Верховна Рада, крім того, закликала Євросоюз надати Україні достатню фінансову, технічну та законодавчу допомогу в період підготовки до виконання та реалізації угоди, а також «допомогти в подальшому у поширенні в Україні та серед держав-членів ЄС інформації про переваги Угоди про асоціацію між Україною та ЄС для України, з одного боку, і ЄС, з іншого, перш за все, у контексті визнання України як європейської країни з європейською ідентичністю, яка поділяє спільну історію та спільні цінності з країнами Європейського Союзу».

За постанову про схвалення заяви, яку ініціювали народні депутати від Партії регіонів Олександр Єфремов і Леонід Кожара, проголосували 267 депутатів, головно з фракцій Партії регіонів, Компартії, Народної партії і «Реформ заради майбутнього». Фракція «БЮТ-Батьківщина» не голосувала майже в повному складі, депутати з фракції НУНС переважно не голосували чи були відсутні.
XS
SM
MD
LG