Доступність посилання

ТОП новини

Захаров не балотуватиметься повторно на посаду уповноваженого з прав людини


Співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров не буде повторно балотуватися на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Про це він заявив у коментарі для одного з українських інтернет-видань.

«Я не висуватимуся на пост омбудсмена вдруге, оскільки в цьому немає сенсу. За цієї Верховної Ради мене ніколи не оберуть, що показало голосування. Думаю, що мені вже більше і не пропонуватимуть балотуватися», – говорить правозахисник.

За словами Захарова, опозиційні фракції обговорюють можливість висунення кандидатури президента Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна» Катерини Левченко, яка була народним депутатом попереднього скликання від «Нашої України».

«Вона має великий досвід правозахисної діяльності, ми багато років співпрацюємо. Але оберуть Валерію Лутковську. За неї «регіонали» вже зібрали більш як необхідні 226 підписів. Отже несподіванок не буде», – переконаний Захаров.

На посаду омбудсмена було висунуто дві кандидатури – Євгена Захарова, який набрав у ході голосування в парламенті 15 березня 134 голоси, і Валерії Лутковської, яку підтримали 212 депутат. Отже, жоден із кандидатів не набрав необхідних 226 голосів.
XS
SM
MD
LG