Доступність посилання

ТОП новини

В Україні відкрився міжнародний фестиваль франкомовних театрів


У Дніпропетровську сьогодні ввечері відкрився Міжнародний фестиваль франкомовних театрів, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода. Творче змагання стартувало українською прем’єрою спектаклю «Клоуни та голуби» французької трупи «A l'improvisade» під керівництвом Рішара Піно.

За інформацією організаторів, активістів «Альянс Франсез» Дніпропетровська, у рамках конкурсної програми на фестивалі цього разу будуть представлені спектаклі франкомовних авторів у виконанні театральних труп із України (Дніпропетровськ, Київ, Одеса, Кривий Ріг, Донецьк тощо), Франції та Молдови. Вистави будуть відбуватись французькою мовою, деякі – з синхронним перекладом. На всі вхід вільний.

Переможців визначить професійне міжнародне журі. Призи – дві поїздки у Францію і право участі у Фестивалі франкомовних театрів у Румунії – отримають найкращі актори-учасники.

У програмі 8-го фестивалю також майстер-класи з театральної імпровізації, дискусії щодо розвитку сценічного мистецтва, поетичний вечір за участі театральної компанії «Ateliers du vent» тощо.

Фестиваль організований у рамках Тижня франкофонії Дніпропетровським «Альянс Франсез» за підтримки посольства Франції в Україні. Головною метою організатори називають популяризацію французької мови.
XS
SM
MD
LG