Доступність посилання

ТОП новини

Власенко: Тимошенко вимагає лікувати її за рекомендаціями німецьких лікарів


Сергій Власенко
Сергій Власенко
Народний депутат, захисник екс-Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що його підзахисна вимагає, щоб її лікували за рекомендаціями німецьких лікарів.

«Тимошенко не відмовляється ні від чого, єдине, чого вона вимагає – це суворого дотримання того протоколу, який написали німецькі лікарі», – сказав депутат.

«Основна рекомендація полягала, що з таким рівнем захворювання Тимошенко можна і треба лікувати лише в стаціонарі спеціалізованої клініки», – сказав Власенко, додавши, що лікарі рекомендували негайно розпочати таке лікування.

«Замість цього з Тимошенко кожен день проводяться слідчі дії, процесуальні дії, і кожен день відносно Тимошенко медична частина колонії складає довідки про те, що з нею можна проводити слідчі дії», – сказав захисник.

Він переконаний, що медики, які працюють в колонії, лише вдають, що створили стаціонар на території колонії. «Декілька днів тому медики Качанівської колонії пропонували Юлії Володимирівни взяти у нею пункцію спинного мозку безпосередньо в камері. Потім вони пропонували зробити в камері блокаду – це процедури, які робляться в умовах операційної кімнати спеціалізованої медичної клініки. Звичайно, що Тимошенко від цього відмовилась, і вони одразу «гордо» написали, що Тимошенко відмовляється від лікування», – сказав Власенко.

Він повторив, що Тимошенко не відмовляється від лікування, а просить це робити в спеціалізованій клініці, а також вимагає припинити ведення слідчих дій.

Державна пенітенціарна служба України повідомила сьогодні, що в четвер харківські лікарі знову запропонували екс-прем'єрові Юлії Тимошенко, яку утримують у Качанівській колонії, пройти курс терапевтичного лікування та комплекс реабілітаційно-оздоровчих процедур, від чого Тимошенко відмовилася в п'ятницю.

У повідомленні служби також зазначається, що за період перебування в установах пенітенціарного відомства Тимошенко понад 50 разів відмовлялася від медоглядів, інструментальних та лабораторних досліджень, а також протягом лютого-березня три рази відмовлялася від лікування.

Зокрема, як повідомляла пенітенціарна служба раніше цього тижня, Тимошенко відмовлялася підписувати «Інформовану згоду пацієнта на медичне втручання» з зазначенням у ній детального індивідуального комплексного плану лікування саме «відповідно до всіх рекомендацій німецьких лікарів».
XS
SM
MD
LG