Доступність посилання

ТОП новини

Хорошковський: мінагропрод шукає нові ринки для українських експортерів молочної продукції


Міністерство аграрної політики і продовольства України проводить переговори з низкою країн з метою виходу вітчизняних підприємств експортерів молочної продукції на нові ринки збуту, повідомив перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський.

«Мінагропрод бере активну участь в опрацюванні питань щодо доступу на ринки сільськогосподарських товарів країн, які вступають до СОТ, і обстоює інтереси вітчизняних товаровиробників у сфері збільшення експорту до цих країн шляхом зниження їх митних ставок», – сказав він.

За словами першого віце-прем'єра, аграрне міністерство наразі проводить переговори з Сербією, Боснією та Герцеговиною, Алжиром, Єменом, Лаосом і Ліваном. «Погоджено текст протоколу між Чорногорією та Україною щодо завершення двосторонніх переговорів про доступ на ринок товарів і послуг Чорногорії в рамках її вступу до СОТ», – додав Хорошковський.

Він також зазначив, що Мінагропрод бере активну участь в опрацюванні питань доцільності укладення угод про вільну торгівлю з Канадою, Туреччиною, Сербією, Сирією, Сінгапуром, Ізраїлем і Марокко, а також в розробці нового договору між Україною та Митним союзом.

Перший віце-прем'єр України також повідомив, що за два місяці поточного року Україна експортувала майже 19 з половиною тисяч тонн молочної продукції, що на 19,8% менше ніж за аналогічний період минулого року.

«За цей період скоротилися поставки молочної продукції, зокрема сирів, до Російської Федерації та Казахстану, що пов'язано з забороною імпорту цих продуктів з Україною і підвищенням вимог до їх якості», – сказав він.
XS
SM
MD
LG