Доступність посилання

ТОП новини

«Мажорів» серед підозрюваних у справі Оксани Макар немає – начальник УМВС


«Мажорів» серед підозрюваних у справі Оксани Макар, яку зґвалтували й намагалися спалити, немає, заявив у п’ятницю начальник УМВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк.

Виступаючи на сесії обласної ради, він заявив, що двоє з трьох «фігурантів» справи – напівсироти, і лише третій є прийомним сином колишньої голови райдержадміністрації, «яка вже практично три роки на пенсії».

«Якщо судити з погляду журналістів, то можна умовно одного з них назвати представником мажорів, інші – напівсироти. Ніхто з них раніше не був судимий, не замішаний ні в яких історіях. Не були вони ні під яким контролем, не вимагали посиленої уваги», – сказав Парсенюк, як його цитує агентство УНІАН.

Потерпіла, за його словами, походить із родини з негараздами. Але начальник обласної міліції наголосив, що незалежно від соціального статусу потерпілої її права мають бути захищені.

«Для нас у цій ситуації не має значення ніякий «мажор», ніякий забезпечений – не забезпечений. Для нас усі рівні, і ви в цьому переконуватиметеся з кожним днем», – запевнив він.

Парсенюк також додав, що слідчі, які спершу ухвалили звільнити з-під варти двох із трьох підозрюваних, не порушували закон. За його словами, слідчих покарали за інше – за порушення відомчих інструкцій.

Начальник УМВС також визнав, що звинувачення в непрофесіоналізмі цих слідчих, які висловлював раніше Генеральний прокурор Віктор Пшонка, обґрунтовані.

Генпрокурор днями також повідомив, що за порушення при розслідуванні злочину звільнено низку посадовців прокуратури і міліції Миколаївської області.

8 березня в Миколаєві троє чоловіків зґвалтували, а потім, щоб приховати сліди злочину, душили та спробували спалити живцем 19-річну Оксану Макар. Дівчина вижила, але перебуває у вкрай важкому стані, їй ампутували руку та стопи. Міліція порушила кримінальну справу. Підозрювані у скоєнні злочину за рішенням суду перебувають під вартою. Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявляв, що двоє з них – діти колишніх державних службовців.
XS
SM
MD
LG