Доступність посилання

ТОП новини

У Франції допитують брата тулузького нападника


Протитерористична поліція у Франції допитувала в суботу брата Мохаммеда Мера, який останніми днями вбив трьох учнів єврейської школи і рабина та трьох французьких військових у місті Тулузі на півдні Франції чи в його околицях.

На допиті в Парижі, куди з Тулузи доставили затриманого, хочуть з’ясувати, чи причетний Абделькадер Мера до цих убивств, а чи Мохаммед Мера діяв самотужки.

Мати нападника теж затримували, але в п’ятницю звільнили, не висуваючи звинувачень.

За повідомленнями, Абделькадер Мера вже після вбивств, скоєних його братом, заявляв поліції, що пишається ним.

23-річний Мохаммед Мера, громадянин Франції алжирського походження, був застрелений у четвер при штурмі поліцією його помешкання в Тулузі, коли він відмовився здатися. Перед тим під час переговорів із поліцією він назвав себе членом терористичної мережі «Аль-Каїда» і зізнався в своїх семи вбивствах, заявивши, що це помста за загибель палестинських дітей на окупованих Ізраїлем територіях і участь французьких військових у місіях у мусульманських країнах.

У понеділок Мера влаштував стрілянину біля єврейської школи в Тулузі, вбивши трьох її учнів і рабина-викладача. З’ясувалося, що попередніми днями він же в двох нападах убив трьох французьких військових у Тулузі й місті Монтобані неподалік.
XS
SM
MD
LG