Доступність посилання

ТОП новини

МВС: в Італії неофіційно підтвердили інформацію про затримання Авакова


В Італії неофіційно підтвердили українським правоохоронцям інформацію про затримання колишнього голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова. Про це інформує агенція «Інтерфакс-Україна» з посиланням на речника МВС України Володимира Поліщука.

«Ми зв’язалися з правоохоронцями Італії, і вони телефоном підтвердили інформацію про затримання Авакова», – сказав представник відомства. Він додав, що це поки що неофіційна інформація, і МВС України сподівається отримати документи від італійських колег найближчим часом.

Натомість у МЗС України сьогодні заявили, що поки не мають інформації про затримання Авакова де-небудь за кордоном.

У січні прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження землі у 2009 році, документи про це були особисто підписані тодішнім головою Харківщини Арсеном Аваковим.

Наприкінці січня порушили ще одну справу, вже за фактом перевищення Аваковим службових повноважень.

У лютому Апеляційний суд Харківської області не задовольнив апеляцію захисника Авакова, який оскаржував рішення Червонозаводського райсуду Харкова про обрання для Авакова запобіжного заходу у вигляді арешту та оголошення у міжнародний розшук.

Арсен Аваков очолював Харківську обласну державну адміністрацію з лютого 2004 року до лютого 2010 року. Нині він очолює обласну організацію партії «Батьківщина».
XS
SM
MD
LG