Доступність посилання

ТОП новини

«Аль-Джазіра» не передаватиме зйомок тулузького нападника


Арабська телевізійна мережа «Аль-Джазіра» повідомила сьогодні, що вирішила не передавати в ефір відеозаписи, які, як стверджують, знімав нападник із Тулузи у Франції під час своїх акцій, у яких він убив сім людей.

Як мовиться в заяві мережі, яку дивляться в усьому арабському світі й яка має також англомовний супутниковий телеканал, після перегляду записів у її паризькому бюро вирішили, що вони «не додають ніякої інформації до того, що вже відомо».

Раніше сьогодні президент Франції Ніколя Саркозі закликав не передавати ті відеозаписи, які потрапили до «Аль-Джазіри», «ні під яким приводом» із поваги до жертв нападів.

Минулого тижня в місті Тулузі на півдні Франції Мохаммед Мера, 23-річний громадянин Франції алжирського походження, застрелив трьох учнів єврейської школи і її вчителя-рабина. З’ясувалося, що він же попередніми днями вбив трьох французьких військових. Під час своїх акцій він, за повідомленнями, знімав їх на відео. У перебігу протистояння з поліцією, яке врешті скінчилося його смертю, нападник висловлював ісламістські погляди.
XS
SM
MD
LG