Доступність посилання

ТОП новини

У Багдаді почався саміт Ліги арабських держав


У столиці Іраку Багдаді сьогодні почалися заходи триденного саміту Ліги арабських держав, першого в цій країні від вторгнення колишнього іракського диктатора Саддама Хусейна до Кувейту 1990 року.

Сьогодні в Багдаді зустрічаються міністри фінансів і торгівлі країн-членів Ліги арабських держав, завтра мають зустрітися міністри закордонних справ, а післязавтра – голови держав. Іще не відомо, скільки з 22 голів держав-членів ЛАД прибуде до Багдада; наразі уряд Іраку каже, що очікує принаймні вісьмох.

Саміт відбувається за надзвичайних заходів безпеки: урядові установи в Багдаді не працюють весь цей тиждень, щоб звільнити центр міста від людей і транспорту, шлях між аеропортом і «зеленою зоною» в центрі Багдада, що охороняється особливо ретельно, стережуть близько ста тисяч військових і працівників поліції в бойовому спорядженні.

Попередніми днями противладні повстанці влаштували в Іраку і, зокрема, в Багдаді низку нападів, щоб показати слабкість і вразливість урядових заходів безпеки. Зокрема, у хвилі вибухів у Багдаді 20 березня, один із яких здійснили біля будівлі Міністерства закордонних справ, загинули понад 50 людей.
XS
SM
MD
LG