Доступність посилання

ТОП новини

Від Генпрокурора вимагають розібратися з підручниками по 647 гривень за примірник


Народний депутат від «Нашої України» Лілія Григорович направила депутатське звернення до Генерального прокурора та голови Державної фінансової інспекції України щодо неефективного використання Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України державних коштів під час друку підручників.

Як повідомляє прес-служба «Нашої України», депутат просить провести перевірку ефективності використання державних коштів під час друку підручників на замовлення Міносвіти і науки, молоді та спорту України та поінформувати громадськість про заходи, вжиті для усунення корупційної складової у цій сфері.

На думку Григорович, вартість друку низки підручників є явно завищеною.

Вона повідомляє прокуратуру про те, що сьогодні в ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України 19 березня 2012 року уклало низку угод на друк підручників для 1 класу на загальну суму 61,13 мільйона гривень.

«Торги, проведені за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», привели до того, що вартість друку низки підручників є явно завищеною. Так, вартість друку одного підручника «Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. Усний курс. 1 клас» (автори – Хорошковська О. Н., Яновицька Н. І.) складає 647 гривень за екземпляр, «Іспанська мова для загальноосвітніх навчальних закладів. 1 клас» (автори – Редько В. Г., Береславська В. І.) – 518 гривень за екземпляр, «Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням молдовською мовою. Усний курс. 1 клас» (автори – Хорошковська О. Н., Петрук О. М.) – 497 гривень за екземпляр», – мовиться у депутатському зверненні.
XS
SM
MD
LG