Доступність посилання

ТОП новини

Батько тулузького вбивці хоче позиватися до поліції Франції через смерть сина


Батько французького ісламіста алжирського походження, який убив сім людей і був застрелений у протистоянні з поліцією на півдні Франції, найняв адвоката в Алжирі, щоб позиватися до спецпідрозділу поліції через смерть свого сина, повідомив у середу алжирський юрист Загія Мохтарі.

За його словами, Мохаммед Баналал Мера прийшов у вівторок до його офісу в столиці Алжиру місті Алжирі й попросив його юридичну фірму підготувати позов до спеціального підрозділу поліції Франції, відомого як RAID, у зв’язку зі смертю його сина Мохаммеда Мера і тим, що, на думку батька, в перебігу спроб арештувати сина не було дотримано необхідних процедур.

23-річний громадянин Франції алжирського походження Мохаммед Мера був убитий минулого тижня в місті Тулузі на півдні Франції після понад 30-годинного протистояння зі спецпідрозділом поліції: снайпер застрелив його, коли він, відстрілюючись, намагався втекти.

Президент Франції Ніколя Саркозі наголосив тоді, що поліція намагалася затримати нападника живим. «Було зроблено все, щоб передати вбивцю правосуддю. Але не можна було ризикувати життями інших, щоб це зробити. Було вже надто багато смертей», – заявляв він.

Попередніми днями Мера, який висловлював ісламістські погляди, застрелив трьох учнів єврейської школи і її вчителя-рабина, а також трьох французьких військових.
XS
SM
MD
LG