Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: ми не можемо піти на умову МВФ про підвищення тарифів


Президент України Віктор Янукович заявляє, що керівництво держави не може погодитися на умову Міжнародного валютного фонду підвищити тарифи на газ для населення на 50%. Про це він сказав в інтерв’ю американському виданню The Wall Street Journal у відповідь на запитання про те, на якій стадії нині співпраця України та МВФ.

За словами Януковича, відносини України й МВФ нині «партнерські і прозорі». «Фактично ми згодні на всі умови Міжнародного валютного фонду за винятком однієї – підвищення тарифів на газ для населення на 50%. Ми не можемо на це погодитися, бо тарифи в Україні і так високі, якщо не найвищі», – сказав глава держави в інтерв’ю американському виданню.

Віктор Янукович наголосив, що «всі інші вимоги будуть виконані». «У перспективі ми все ж сподіваємося на те, що досягнемо згоди. Ми продовжуватимемо співпрацю у форматі stand-by. Однак перегляд нині не на порядку денному», – зазначив Президент.

Він також додав, що Україна є «дуже відповідальною щодо своїх зовнішніх зобов’язань та кредитів і все виплачує вчасно».

У середині березня віце-прем’єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляв, що переговори України з Міжнародним валютним фондом зайшли в глухий кут. За словами Тігіпка, МВФ наполягає на піднятті тарифів на газ для населення, чого українська влада робити не буде. «У них позиція одна – підняти тарифи, інших проблем у нас не залишилося», – казав віце-прем’єр.

У відповідь постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр наголосив, що умови надання Україні кредиту Міжнародним валютним фондом є незмінними.
XS
SM
MD
LG