Доступність посилання

ТОП новини

У ПАРЄ вражені словами Грищенка, що Україна може не виконувати резолюції


Співдоповідачі Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи в справах України Марієтта де Пурбе-Лундін і Майліс Репс заявили сьогодні в Києві, що були вражені словами міністра закордонних справ Костянтина Грищенка на зустрічі з ним щодо готовності України виконувати документи ПАРЄ.

Як цитують агентства переклад слів Марієтти де Пурбе-Лундін на прес-конференції, вона була «шокована» словами міністра і «тим, як він це сказав», коли Грищенко заявляв, що Україна «може робити все, що завгодно», і навіть не виконувати ні резолюцій ПАРЄ, ні рекомендацій Моніторингового комітету.

За її словами, це було несподіванкою, бо зустріч із Грищенком таким чином «затьмарила» весь візит співдоповідачів до України. Вона додала, що раніше інші представники української влади на зустрічах із ними викладали інші позиції.

Як сказала співдоповідач, у Раді Європи «є відчуття відсутності в Україні політичної волі» виконувати свої зобов’язання, і в Раді Європи «закінчується терпець щодо України».

Співдоповідачі Моніторингового комітету ПАРЄ перебувають цими днями в Україні з візитом, щоб перевірити виконання Україною резолюції ПАРЄ від 26 січня про діяльність демократичних інституцій в Україні. На початку місяця ПАРЄ заявила про відсутність поступу в виконанні Україною цієї резолюції.
XS
SM
MD
LG