Доступність посилання

ТОП новини

Тибетці в Китаї знову здійснюють самоспалення – повідомлення


Іще двоє тибетських ченців здійснили в п’ятницю самоспалення в Китаї, в місті Баркам, відомому також за китайською назвою Маеркан, у провінції Сичуань у центральній частині країни, заявили в суботу тибетські правозахисники.

За їхніми твердженнями, один із учасників протесту загинув, інший перебуває в лікарні. Китайські органи влади в регіоні не коментують цих повідомлень.

Якщо вони підтвердяться, кількість тибетців, які здійснили в Китаї самоспалення протягом минулого року, напевне перевищить 30 людей. За повідомленнями, понад 20 із них загинули. Більшість їх були на час своїх акцій чи в минулому буддійськими ченцями або черницями.

Самоспалення відбувалися переважно в Нґава-Тибетсько-Цянському автономному окрузі, відомому також за китайською назвою Аба, адміністративним центром якого є Баркам, у провінції Сичуань або в сусідніх регіонах, де більшість населення теж становлять тибетці за національністю.

Таким чином вони, як вважають, виявляли протести проти політики китайського уряду щодо тибетської меншини, яка, на думку критиків влади Китаю, зазнає придушень у релігійній і культурній сферах.
XS
SM
MD
LG