Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах знову вирішили збирати підписи за референдум для відставки мера


Сергій Одарич
Сергій Одарич
Представники різних політичних партій та громадських організацій у суботу сформували ініціативні групи для збору підписів за проведення референдуму з дострокового припинення повноважень міського голови Черкас Сергія Одарича.

Як повідомив один із ініціаторів референдуму з відставки мера, керівник Черкаської облорганізації Соцпартії України Олексій Малиновський, серед ініціаторів референдуму – представники Соціалістичної та Комуністичної партій, представники «об'єднаної опозиції», воїни-інтернаціоналісти, ветерани війни.

«Відповідно до протоколу зборів, було створено 29 ініціативних груп, до яких увійшли близько 300 осіб. Постійно зростає кількість незадоволених Одаричем. Референдум – це один зі шляхів об'єднати суспільство навколо своїх інтересів», – сказав Малиновський.

У вівторок, 3 квітня, організатори збору підписів мають намір передати протокол зборів, а також списки ініціативних груп до Черкаського міськвиконкому. Після цього протягом 10 днів міська влада має зареєструвати або відмовити в реєстрації ініціативних груп. Якщо групи зареєструють, то у них буде місяць для збору підписів. Загалом для проведення референдуму необхідно понад 23 тисячі підписів.

З 4 січня по 3 лютого цього року вже проводився збір підписів за проведення референдуму з питання недовіри меру Черкас. Проте ініціаторам не вистачило близько двох тисяч підписів для початку процедури референдуму. Тоді було зареєстровано лише сім ініціативних груп.
XS
SM
MD
LG